Alparslan Ortaokulunda yaşanan hadiseler


 

Bu gün burda bir şiddet olayını protesto etmek için toplandık. Bu şiddet mobbing diye tanımlanan psikolojik şiddettir. Maalesef Alparslan Ortaokulunda yaşanan hadiseler idareci tarafından öğretmenlerimize uygulanan mobbingin ta kendisidir. 
Olayı kısaca özetlemek gerekirse,  okulda yaşanan müdür baskısına karşı Sendikamızın ilçe Başkanı ve okulumuzun Türkçe öğretmeni İbrahim Karademir Başkanımız hem onurlu bir öğretmen, hem de onurlu bir sendikacı duruşuyla şikayetçi olmuş, açılan soruşturma neticesinde Okul müdürü kınama cezası almıştır. Biz soruşturma sürecinde, soruşturmanın selameti için tek bir açıklama dahi yapmadan sonucu bekledik. Fakat ne yazık ki okul müdürü aldığı cezanın etkisiyle pervasızca davranışlara başlamıştır. Okulda topladığı öğretmenlerin içinde kendisine soruşturma açan ve şahitlik eden arkadaşlara karşı ağır sözler sarfetmiştir. Kendisi ile ilgili başka şikayetleri öne sürerek, ögretmen arkadaşları hedef göstermiştir. Öyle olunca sendika olarak olaya müdahale etmek kaçınılmaz olmuştur. Müdür bununla da yetinmemiş, velileri de toplayarak onların çocuklarıyla ilgili endişelerini istismar ederek ,sırf görevde kalmak için onlardan dilekçeler toplamaya kalkmış, bu da yetmemiş kendi mülki amirlerinin şikayet edilmesi için velilere telkinde bulunmuştur.
Görünen o ki artık bu müdürün sağlıklı bir idarecelik yapması mümkün değildir. Okulda veliler, öğrenciler, öğretmenler huzursuzdur. Bir an önce yetkililerden gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Hürriyetçi Eğitim Sen'in olayı sonuna kadar takip edeceğini bütün kamuoyuna duyuruyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar