Huzur Şehri Tokat İçin İmzalar Atılıyor


 Huzur Şehri Tokat İçin İmzalar Atılıyor


Tokat Valiliği öncülüğünde başlatılan Huzur Şehri Tokat Projesi kapsamında Valilik ile Kadın ve Demokrasi Vakfı Tokat İl Temsilciliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.


Tokat'ın sosyal dokusunu ve beraberliğini güçlendirecek Huzur Şehri Tokat Projesi, Avrupa Birliği'nden de destek almaya hak kazandı.


Tokat Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği Huzur Şehri Tokat Projesi, Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza attı. Proje kapsamında; sokaktaki insanlar, öğrenciler, trafikte şoförler, yaşlılar, bakıma muhtaç herkese, toplumun her kesimi nazikçe dokunarak herkesin kalbinde iyilik ve birlik beraberlik tohumları ekmek amaçlanıyor. 


Huzur Şehri Tokat Projesi kapsamında, Valilik ile Kadın ve Demokrasi Vakfı Tokat İl Temsilciliği arasında ki protokolü kapsamında; çocukların dijital dünyayla sağlıklı ilişkiler kurmalarını desteklemek, aynı zamanda evde atık üretimini azaltma stratejileri, doğa dostu temizlik ürünleri ve ambalaj azaltma konularında bilinçlenmelerini sağlamak ve çevre dostu ürünleri tercih etmeyi teşvik etmek amaçlarıyla kadınlara yönelik eğitimler verilecek.


Bu eğitimler ile  annelerin hem çocuklarına daha iyi ebeveynlik yapmalarına hem de çevresel etkiyi azaltmalarına katkı sağlayarak daha sürdürülebilir ve bilinçli bir yaşam tarzının benimsenmesi amaçlanıyor.


✔️Kadınların ve Çocukların dijital dünyayla dengeli ilişki kurmaları, 

✔️Evde atık üretimini azaltma stratejileri, doğa dostu temizlik ürünleri ve ambalaj azaltma,

✔️Çevre dostu ürünlerin nasıl tercih edileceği,

✔️Gürültü kirliliğinin azaltılması için kadınların bilinçlendirilmesi konularında verilecek eğitimler ile

ev hanımlarının hem çocuklarına daha iyi ebeveynlik yapmalarına hem de çevresel etkiyi azaltmalarına katkı sağlanacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar