Trafik kazalarının meydana gelmesindeki önemli



 Trafik kazalarının meydana gelmesindeki önemli unsurlardan birisi de mevsim ve bölge şartlarına göre değişen yoğunlukta “Tarım araçlarının ve traktörlerin” karayolunu kullanımlarından kaynaklanmaktadır. 

Pancar hasadının başlaması ile birlikte artan tarımsal faaliyetler nedeniyle karayolunu kullanan traktör hareketliliğinde artış meydana gelmiştir. 

 

İcra edilen denetimler ile meydana gelen kazalarda; traktör türü araçların özellikle yılın belirli dönemlerinde trafikte yoğun bulunmalarına bağlı olarak araç sahipleri ve sürücüleri tarafından trafik güvenliğine yeterince önem verilmediği, ışık, arka reflektör ve diğer donanımları eksik şekilde karayolunun kullanıldığı, sürücü belgesi olmayan kişilerin kullanmasına izin verildiği, standart dışı yüklemeler yapılarak karayolunda seyretmeleri nedeniyle trafik güvenliğinin olumsuz etkilendiği tespit edilmiştir. 

 

Trafik kazalarının en aza indirilmesi, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla Trafik Jandarması Timleri vasıtasıyla pancar hasadı nedeniyle artan tarımsal faaliyet dönemi süresince traktör türü araçlara ağırlık verilerek denetimlere yoğun şekilde devam edilecektir.

 

Tüm sürücülerimiz tarafından; trafik güvenliğine önem verilmesinin, araç donanımlarının eksiksiz bulundurulmasının ve kurallara uyulmasının kazaların önlenmesinde ana etken olduğu unutulmamalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar