100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “100 Komando /Özel Harekat





Vali Numan Hatipoğlu, Valiliğimiz öncülüğünde Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen  “100 Komando /Özel Harekat 100 Fidan ile 100. Yılda Ölümsüzlere Yürüyor” programına katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Vali Numan Hatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Sabri Küyük, öğrenciler, özel harekat polisi, komandolar ve öğrenciler katıldı.

Vali Numan Hatipoğlu, Tokat Şehitliği’ne götürülecek olan Türk Bayrağı’nı komando ve özel harekat polisine öperek teslim etti. Türk Bayrağı, Vali Numan Hatipoğlu, protokol mensupları, komandolar, özel harekat polisi, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından 2023 adımda şehitlere ve gazilere sunulmak üzere Tokat Şehitliği'ne götürüldü.

Tokat Şehitliği’nde devam eden programda Vali Numan Hatipoğlu, şehit yakınları, gaziler ve yakınları, protokol mensupları ile öğrenciler 100 fidanı toprakla buluşturdu. 

Vali Numan Hatipoğlu, ülkede büyük bir coşku ve gururla kutlamaları başlayan Cumhuriyet Bayramı’nın kutlu olmasını diledi. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Tokat’ta da çeşitli etkinlikler düzenlendiğini kaydeden Vali Hatipoğlu, “Bu kapsamda jandarma ve polis özel harekatlarımızla 2023 adımda Tokat Şehitliğimize intikal sağladık. Akabinde burada çocuklarımızla, gençlerimizle, şehit ailelerimiz, gazilerimizle birlikte sembolik olarak 100 fidan dikimini gerçekleştirdik. Şehitliğimizde dualar okuduk. Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkusuyla biz Tokat'ta 100 bin fidanın dikimini gerçekleştireceğiz. 100 bin hedefini sadece bu ay içinde gerçekleştirmiş olacağız. Halkımızın bu büyük bayrama coşkuyla katılıyor olması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Ay-yıldızlı bayrağımızla birlikte ebedi devletimiz ilelebet payidar kalacak. Komandolarımız, özel harekat polislerimiz, vatandaşlarımız ve gençlerimiz anlamına uygun bir şekilde yürüyüşle Şehitliğimize intikal ettiler. Ben tekrar bu güzel vatanı bize yurt yapan, bizi devletleştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarken,  hâlâ ülkemizin savunması için güvenliği için çaba gösteren tüm güvenlik kuvvetlerimizi yürekten kutluyorum. Umuyorum ki yeni gelecek olan Türkiye Yüzyılı, Türk'ün şu andaki soluğuna, merhametine muhtaç olan pek çok coğrafya içinde bambaşka kaderlere yol açacaktır diyorum.  Çünkü Gazze'de olan insanlık faciası, soykırım, katliam bir kez daha göstermiştir ki dünyaya ancak ve ancak Türk devletinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü olduğu zamanda adalet geliyor. Bu duyguyla tekrar Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun diyorum. Tabii ki bizim devlet geleneğimiz binlerce yıldan süzülüp gelmiş olan ve en son Türkiye Cumhuriyeti ile adeta en güzel haline dönüşmüş olan bir devlet şekli. Tüm halkımıza, milletimize, devletimize kutlu olsun diyor selamlarımın saygılarımı iletiyorum."

Programda Kur’an tilaveti sunulurken ardından şehitler ruhuna dualar edildi. Şehit kabirlerine karanfil bırakılarak, lokma ikramı yapıldı. 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar