Tokat-İzmir seferi öncesi Pegasus Heyeti Tokat’ta incelemede bulundu

 




Tokat-İzmir seferi öncesi Pegasus Heyeti Tokat’ta incelemede bulundu


Tokat-İzmir seferlerinin başlatılmasına yönelik olarak Pegasus Hava Yolları tarafından Tokat’ta inceleme çalışması yapıldı.


Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gökdere, beraberinde ilçe oda ve borsa başkanlarımız ile birlikte Pegasus Havayolları Genel Merkezine yaptığı ziyarette Şirket CEO’su ve aynı zamanda Genel Müdürü olan Güliz Öztürk ile görüşmüştü. Tokat-İzmir ve İzmir-Tokat uçuşlarının Pegasus tarafından gerçekleştirilmesine yönelik olarak yapılan talep sonrasında Pegasus Hava Yolları Satış Uzmanı Murat Akif Aytekin’in başkanlığındaki heyet Tokat’ta inceleme çalışması gerçekleştirdi.


Yönetim Kurulu Başkanımız Fatih Gökdere, Meclis Başkanımız Emin Yılar ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sergen Coşkun’un eşlik ettiği heyet Tokat Havalimanını ziyaret etti. 


Şehrin nüfusu, seferlerin başlaması ile birlikte Yozgat, Amasya, Çorum, Sivas gibi komşu illerin havalimanını kullanma potansiyeli, firmanın havalimanı içerisinde ihtiyacı olan kapalı alanlar ile aprondaki peron sayısı, yolcuların havalimanındaki konforu gibi bir çok konuda Tokat Havalimanı Müdürü Mustafa Konca tarafından heyete bilgilendirme yapıldı. 


Tokat TSO Başkanı Fatih Gökdere heyetle gerçekleştirilen inceleme gezisi sonrasında yaptığı değerlendirmede: “Bizim İzmir seferine ihtiyacımız var. İş dünyası olarak bu seferlerin başlaması bizler için çok önemli. Bu seferler ayrıca turizm açsısından önemli olduğu kadar İzmir’de yaşayan ve sayısı azımsanmayacak kadar çok olan Tokatlı hemşehrilerimizin şehrimize gidiş gelişi için de son derece önemli.


Heyetimiz buradaki incelemesini taptı ve Pegasus Yönetimine raporlamasını yapacak. İzmir uçuşlarının başlayıp başlamayacağına kararı da yine şirket yönetimi verecek. Hem kendisini Pegasus’un şirken merkezinde ziyaret ettiğimiz Genel Müdürümüz Güliz Hanım ile yaptığımız görüşmede, hem de heyetin Tokat’ta yaptığı ziyarette edindiği intibada bir problem olduğunu düşünmüyorum. Her iki görüşme de çok olumlu ve güzel geçti. Havalimanınızın uluslararası standartta olduğunu heyetimiz gördüğü gibi, havalimanı müdürümüzün de pozitif ve uçuşların gerçekleşmesine yönelik bölgesel durum analizi de çok ikna edici oldu. Uçuşlarının başlaması kararını sunulacak rapor sonrasında tabiki Pegasus Yönetimi verecek. Biz 2023 bitmeden ya da 2024 başlarında bu uçuşların gerçekleşeceğine dair umutluyuz. İnşallah şehrimiz için ekonomik anlamda da, ticari anlamda da, turistik anlamda da, manevi anlamda da bizi mutlu edecek güzel ve hayırlı haberleri bekliyoruz. Konunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Yorum Gönder

0 Yorumlar