GENÇLİĞİMİZ 21. YÜZYILI TÜRK ASRI YAPACAK


 GENÇLİĞİMİZ 21. YÜZYILI TÜRK ASRI YAPACAK


Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Anadolu Yayıncılar Derneği bünyesindeki 60 televizyon ve 45 radyo ile sosyal medyadan yayımlanan "100. Yıl Seçimi Programında önemli açıklamalarda bulundu.



Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, 100. Yıl seçimi programında ülkü ocaklarının deprem bölgesinde yaptığı çalışmaları anlattı.

Yıldırım şu ifadelere yer verdi:  "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyin talimatlarıyla Ülkü Ocakları, deprem bölgesindeki çalışmalarına başladı ve devam ettirdi. Biz gençlerimizi doğal afetlere karşı eğitmek için çok sistemli bir çalışma yürütmüştük. Orman yangınlarında da gençlerimiz vardı, deprem bölgesinde de arkadaşlarımız faaliyetlerine devam ediyor. Ankara'da yer tuttuk ve çadır üretimi yaptık. Günde 300 adet çadır ürettik. Ürettiğimiz çadırlarla deprem bölgesinde kendi çadır kentlerimizi oluşturduk. Çadırkentlerin yemekhanelerini, banyolarını, psiko sosyal alanlarını oluşturduk ve bunun sürdürebilir olmasını sağladık. Zorlu arama kurtarma çalışmalarında, arkadaşlarımız gençliklerinin avantajı ile 24 saat arama kurtarma faaliyeti içerisinde bulundu. Devletimizin kurumlarıyla organize bir şekilde bunu yaptık.  Bizim arkadaşlarımızla kurduğumuz organizasyonda, hangi ilde neye ihtiyaç var , hangi malzemeler gitti, hangi malzemeler gidecek bunun koordinasyonunu yaptık.  Arkadaşlarımız, yardımların zamanında ulaştırılması için çok büyük rol oynadılar. Yaklaşık 1200 kişilik özel eğitimli arama kurtarma ekibimiz sahadaydı. 5 bine yakın da saha görevlimiz ve koordinasyon görevlimiz vardı ve daha fazlası gönüllü arkadaşımız vardı. 


İnşallah böyle afetler bir daha asla yaşanmasın. Biz her zaman, gençlerimizin milletimizin vatandaşlarımızın yanındayız. Oradaki son vatandaşımızın ihtiyacı bitene kadar da biz orada olmaya devam edeceğiz. 


Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:


GENÇLİĞİN ÇOK İLGİ DUYDUĞU BİR TEŞKİLATIZ


Ülkü Ocakları, Milliyetçi Hareket Partisine, Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli'ye gönülden bağlı bir harekettir. Ülkü Ocakları, dünyanın en büyük gençlik teşkilatıdır. Gençliğin çok ilgi duyduğu, yoğun bir şekilde takip ettiği bir teşkilattır. Bu, Milliyetçi Hareket Partisi'nin gençler üzerinde ne kadar etkili olduğunu bizlere göstermeye yeterli bir çalışmadır. Liderimizin,  "Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz" sözü Milliyetçi Hareket Parti'sinin, gençlik üzerindeki politikalarını da ortaya koymaktadır. 

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, gençliğin taleplerini yerine getirmek için çalışıyor. Gençlik merkezlerimizin sayısı arttırılmıştır. Bu dönemde öğrenci yurtlarımızın sayısı arttırılmıştır. Her anlamda Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Gençliğinin yanında olduğunu göstermiştir ve uygulamasını sağlamıştır. 


TÜRK GENÇLERİNİ BAŞKA GENÇLERLE KATEGORİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR


Türk gençliğini iyi anlamak lazım. Türk Gençliğini başka milletlerin gençleriyle kategorize etmeye çalışıyorlar. X-Y-Z kategorilerine ayırıyorlar. 


Sosyal medyada kültürel anlamda yozlaşmış, değerlerini kaybetmiş, deist gibi kavramlarla gençliğimiz suçlanmaya çalışılıyor ama ben bunun tam tersi olduğunu düşünüyorum. Gençlerimiz çok daha kültürlü, çok daha bilgili çok daha imanlı çok daha vatansever yetişiyorlar. Depremde yaptıkları çalışmalar örneğinde olduğu gibi biz bu gençlerimizle gurur duymayalım da ne yapalım? Ama gençliğimize yapılan saldırılar, ötekileştirmeye çalışmalarıyla gençliğimizi değersizleştirmeye çalışıyorlar. Biz sokağa çıktığımız zaman gençlerimizin değerlerimize ne kadar hakim olduğunu görüyoruz. Ben inanıyorum ki bu gençlik 21. yüzyılı Türk Asrı yapacak olan gençlik. O yüzden Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Gençliğine her zaman önem vermiştir, çalışmalarında en ön safta tutmuştur ve bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin başarılarının altında da Türk Gençliğinin olduğunu rahat bir şekilde okuyabiliyoruz. Türk Gençliğinin bu seçimlerde hem Cumhur İttifakına hem de Milliyetçi Hareket Partisi'ne önemli bir değer verdiğini görüyoruz. 


LİYAKAT ESASLI DÖNEMDE GENÇLERİMİZ BAŞARILI OLUYOR

Cumhur İttifakı gençlerimize önemli bir vizyon kazandırmıştır. Gençlerimizin geleceğine dair kaygısının en az olduğu dönem bu dönemdir. Cumhur İttifakının da Milliyetçi Hareket Parti'sinin de gençlere en büyük vaadi, liyakat esaslı bir dönem ortaya konulmasıdır. Geçmişte FETÖ gibi PKK gibi bazı terör örgütlerinin veya siyasi partide farklı düşüncelerdeki insanların çocukları bir yerlere gelirken bugün bu tamamen ortadan kaldırılmıştır.  Örneğin geçmişte spor müsabakalarında başarı elde edemezken neden şimdi başarılara imza atıyoruz, çünkü liyakat esaslı bir döneme geldik. 



GENÇLERİMİZ ÜNİVERSİTEYE GİTMEKTEN KORKUYORDU

Cumhur ittifakının terörle mücadelesi gençleri bir çok kötülükten korumak adına çok etkili olmuştur. Geçtiğimiz dönemde çok sayıda şehit veriyorduk ama Cumhur İttifakıyla birlikte terörle mücadele çok etkin bir sürece geldi.  Geçmişte gençlerimiz üniversiteye gitmeye korkuyordu. PKK'nın en büyük finansı uyuşturucu üzerineydi. Uyuşturucu ile gençlerimizi zehirliyor ondan elde ettiği parayla askerimize, polisimize kurşun sıkıyorlardı. Terörün bitmesiyle beraber uyuşturucu ile ilgili önemli bir süreç yaşanmış oldu. Türk Gençliği bir çok anlamda korunmuş oldu. Cumhur İttifakının devam etmesi 2023 seçimleriyle beraber artık terörün kökünün kazınması anlamına geliyor.

Başka siyasi partilere baktığımız zaman gençlerimizi nasıl bu tehlikelerin içine attığını görüyoruz. Sürekli gençlerimizi terörize etmek, devlete karşı bir başkaldırı aracı olarak kullanabilmek, kendi amaçları için gençlerimizi sürekli kullandıklarını görüyoruz. Biz buna karşıyız. Gençlerimiz üniversitelerini okusun, devletine milletine faydalı olsun diye yoğun bir çabanın içerisindeyiz. Gençlerimizi bu yapılardan korumak için de yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bugün üniversitelerimiz terör eylemleriyle gündeme gelmiyor. Üniversitelerimiz bilimle  yapmış oldukları çalışmalarla gündeme geliyor. 

Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi, gençlerimizin kılına zarar gelmesine müsaade etmez. 


GENÇLERİMİZ KARARINI VERDİ


Gençlerimizin kararını verdiğini görüyoruz. Cumhur ittifakının çalışmalarına duyarsız kalmadığını görüyoruz. Cumhuriyeti muhafaza etmek, cumhur ittifakının görevi. Bir tarafta karşımızda olan örgütlerle iş birliği yapan Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerle işbirliği yapanlara karşı cumhur ittifakı dimdik duracaktır. Yurt dışı ve yurt içinde oy kullanacak gençlerimizin Cumhur İttifakına olan ilgilerini görüyoruz. Gençlerimizi kategorilize etmeye çalışanlara karşı gençliğimiz önemli bir cevap verecektir. 



Ülkü Ocakları Aziz Sancar gibi bilim adamı yetiştirmiştir. Bugün TOGG' un yapılmasında İHA'nın, SİHA'nın yapılmasında çalışan yüzlerce arkadaşımız var.  Ülkücülük Türk Devletini modern devletlerin en önüne getirme ülküsüdür. Sanayide, bilimde, teknolojide gelişmiş bir Türkiye yaratabilme ülküsüdür. 


ATA YADİGARIMIZI BİR GÜN GERİ ALACAĞIZ


İzmir de Cumhuriyet Meydanından Gündoğdu Meydanına kadar yürüyüş yapmıştı arkadaşlarımız. 12 ada üzerindeki ata yadigarı olan bu bölgeleri muhafaza etmek ve haklarımızı savunmak için yapılmış bir yürüyüştü. Bu yürüyüşten sonra Avrupa'da manşetler atıldı. Uyuyan devi uyandırdık şeklinde. Rahatsız oldukları konu şuydu:  Bir gençlik hareketinin Atalarımızdan kalan yerleri bir gün alacağız demesi onları ziyadesiyle korkuttu. Bunun akebinde biz denizlerdeki misak-ı milli haritamızı hazırladık. Bu adaların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde olduğu haritayı Liderimiz Sayın Devlet Bahçeliye hediye ettik. Ondan sonra dünya karıştı. Bu harita Türkiye'nin ne kadar büyüdüğünü, Turan hedefine, kızıl elma hedefine ne kadar yaklaştığını gösteren bir haritaydı.  Ata yadigarımızı bir gün geri alacağız. 



 2023 seçimlerinden sonra  Türk devletleri teşkilatı daha çok bir araya gelmeye başlayacak. Gençlerde bir araya gelecek ve Türk Devletleri ve Türk Devletleri Teşkilatı daha güçlü bir döneme gireceğinin altını çize Yıldırım, Ülkü ocaklarının yaptığı çalışmalardan bahsetti: 


"Türkiye'de yaşanabilecek iklim kriziyle alakalı çok kapsamlı bir rapor hazırladık. Bunun sonucunda sürdürülebilir tarım yani permakültür projesini başlattık. Gelecekte dünyayı bir gıda krizi bekliyor. Buna önlem alınması için gençelerimizi bilgilendirmek lazım. 


Türk büyüklerini Okuma Serüveni oluşturduk. Bu sayede gençlerimiz batının sahte kahramanlarıyla değil, tarihimizin gerçek kahramanlarıyla tanışarak kendilerine bir hedef çizebilmeleri için bir ideal oluştu. Ücretsiz olan bu kitapların çizgi animasyonunu da oluşturduk. Bunları okuyan çocuklarımız zaten devletine düşman olmaz, vatanına düşman olmaz. 


Ülkü Ocakları olarak çevrimiçi deneme sınavları gerçekleştiriyoruz. ...Türkiye'nin en büyük deneme sınavları. başarılı öğrencilere ödüller gönderiyoruz tamamen ücretsiz. tüm gençlerimiz bu sınava katılabilirler. 


Odak 2023 yazılımı. Hızlı okuma yazılımı ülkü ocakları tarafından yapılmış bir yazılım. Gençlerimizin 3 saatte okuduğu kitabı 1 saatte okumasını sağlıyoruz. bu yazılımı kullanan gençlerimiz çok daha başarılı olmaya başladı. Ocaklarımızdan bu yazılımı gençlerimiz  ücretsiz bir şekilde alabiliyorlar.  Gençlerimize aylık olarak çıkan Ülkü Ocaklarını Dergisini de takip etmelerini tavsiye ediyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar