Tokat’ta 249 Cemevine 9 Milyon 690 Bin TL Yatırım

Vali Numan Hatipoğlu Tokat'ta cemevlerine 9 milyon 690 bin TL yatırım yapıldığını söyledi. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun riyasetinde Valiliğimiz destekleri ile Cemevlerinin mevcut durumlarının tespiti ve ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Numan Hatipoğlu, Anadolu kültürünün ayrılmaz bir parçası olan Alevi-Bektaşi geleneğinin sadece Tokat'ta değil Türkiye genelinde önemli inanç merkezlerinden Almus Hubyar Tekkesi ve Erbaa Keçeci Baba Türbesi'nin tarihi dokuya uygun olarak restore edileceğini kaydetti.

2022 yılı içerisinde Tokat genelinde bulunan 249 cemevinin, 1.Etapta 90’ının bakım-onarım ve tadilat çalışmalarının tamamlanıp 4 milyon 690 bin TL ödenek kullanıldığını ifade eden Vali Hatipoğlu, “Geri kalan cemevlerinin ihtiyaçları için 2.Etapta 5 milyon TL ödenek tahsis edildi. Bakım-onarım ve tadilat çalışmalarının 2 ay içinde tamamlanması öngörülmektedir. 

​Almus ilçesi Hubyar Köyünde bulunan ve çok sayıda ziyaretçi alan Hubyar Sultan Türbesi'ne ulaşımın rahat bir şekilde sağlanabilmesi için sağ sahil grup yolundan itibaren türbeye kadar 10 km sathi kaplama asfaltı son iki yıl içinde tamamlanmıştır. Ayrıca sağ sahil grup yolunda son yıllarda 11,5 km yüksek standartlı Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt yapılmış olup, bu yılda 1,5 km yapılmaktadır.

​Yine ülke genelindeki diğer önemli bir inanç merkezi olan Erbaa ilçesi Keçeci köyünde bulunan Keçeci Baba Türbesine ulaşımın daha kolay sağlanabilmesi için bu yıl 3 km kilitli beton parke yol yapımı programa alınmıştır.” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar