GÜREŞ SPORUNA İLGİNİN ARTTIRILMASI AMACIYLA


 

GÜREŞ SPORUNA İLGİNİN ARTTIRILMASI AMACIYLA TÜRK KIZILAY TURHAL TEMSİLCİĞİ İLE TURHAL BELEDİYESİ GÜREŞ SPOR KULÜBÜ TARAFINDAN İLÇEMİZDE YÜRÜTÜLEN "ATA SPORUMUZ GÜREŞE SENDE KATIL" PROJESİ TAMAMLANDI. 7 AY SÜREN PROJE KAPSAMINDA 20 SPORCU GÜREŞE KAZANDIRILDI.

PROJENİN TAMAMLANMASI SONRASI BİR RPOGRAM DÜZENLENEREK GÜREŞLE YENİ TANIŞAN SPORCULARA MADALYALARI VERİLDİ.

ESKİ BÜYÜK OTEL PİKNİK ALANINDA DÜZENLENEN ETKİNLİĞE TÜRK KIZILAY TOKAT ŞUBE BAŞKANI FARUK DELEN, TURHAL ŞUBE BAŞKANI HAŞİM ARSLAN VE TURHAL BELEDİYESİ GÜREŞ SPOR KULÜBÜ BAŞKANI ALİ GENÇ KATILDI.

ETKİNLİKTE BİR AÇIKLAMA YAPAN TÜRK KIZILAY TOKAT ŞUBE BAŞKANI FARUK DELEN PROJEDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ.

TURHAL BELEDİYESİ GÜREŞ SPOR KULÜBÜ ALİ GENÇ İSE AÇIKLAMASINDA 7 AYLIK SÜREN PROJEYİ TAMAMLADIKLARINI BELİRTEREK KURSLARDA ÇOCUKLARIN EĞİTİLDİĞİNİ VE 20 ÇOCUĞUN ATA SPORU GÜREŞE KAZANDIRILDIĞINI SÖYLEDİ.

GENÇ AÇIKLAMASINA ŞÖYLE DEVAM ETTİ; "1868  yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunan,  her nerede görülür ise , hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirme misyonunu üstlenen Türk kızılayımız bu senede turhal belediyesi güreş spor kulübümüzle "ATA SPORUMUZ GÜREŞE SENDE KATI"L PROJESİYLE  Türk sporumuza gençlerimize destek oldu. Geleceğin şampiyonlarını Turhal Kızılay temsilciliğimizle birlikte spora teşfik ettik, spor salonuyla buluşturduk ve güreş antrenörlerimiz  genclerimizi  sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif yönden geliştirmek için güreş antrenörlerimiz azimle özveriyle çalıştılar emeklerine yüreklerine sağlık. 

Türk Kızılay Tokat Başkanımız Faruk Delen ve Türk Kızılay Turhal Başkanımız Haşim Arslan'a ata sporumuz gürşe ve gençliğe önem verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

Kızılay ocağı şefkat ve ana kucağıdır. Kızılay demek hayat demek. Turhal ilçemizde ata sporumuz güreşe hizmet etmeye devam edeceğiz. Turhal Gençlık Spor İlçe Müdürlüğü öncülüğünde  Turhal Belediye Başkanımız Sayın İlker Bekler'in desteğiyle ata sporumuz güreşe ve genşlerimize hizmet ediyoruz. Turhal Belediye Başkanımızca sporun tüm dallarında ve güreşte büyük  yatırımlar gerçekleştirildi  Bu anlamda sporu seven, spora değer veren bir belediye başkanımız var Allah razı olsun. Bizlerde Türkiye'nin her ilinde ilçesin de yapılan güreşlerde güreşçilerimiz dereceler alıyor ilçemizi temsil ediyor tüm genç güreşcilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

TÜRK KIZILAY TURHAL TEMSİLCİSİ HAŞİM ARSLAN İSE AÇIKLAMASINDA ŞUNLARI İFADE ETTİ;

Türk Kızılay Turhal Temsilciliği olarak 15.01.2022 Tarihinde Turhal Belediyesi Güreş Spor Kulübü ile birlikte  Turhal ilçemizde  "ATA SPORUMUZ GÜREŞE SENDE KATIL" PROJESİ ile ilçemizde çocuklarımızı spor salonu ile buluşturduk. Ata sporumuz güreşi sevdirdik, sporun önemini anlattık, 20 çocuğumuzu ata sporumuz güreşe kazandırdık. İlçemizde güreş antrenörlerimiz  7 aylık yaz döneminde minik genç çocuğa yönelik ata sporumuz güreşe sende katıl projesiyle verilen kurslardan 20  çocuk yararlandı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı güreş spor tesislerinde antrenörler yönetiminde sportif faaliyetlerde bulunma şansı elde eden çocuklar;ocak şubat mart  haziran ve temmuz  aylarını kapsayan 7 aylık yaz döneminde hem eğlendi hem de spor yapmanın keyfini çıkardı.

Güreş,yüzme,cimlastik, başta olmak üzere birçok branşta eğitim alan 20  çocuk, 7 aylık spor serüvenlerinin ardından kurslarını başarıyla tamamlamanın sevincini bu gün yaşadı.
cocuklarımızda sporun önemi

Çocukluk döneminde fiziksel aktivitelere katılımın çocuklarımız üzerinde bir dizi olumlu etkisi vardır. Bir kere bu çocukların büyüme ve gelişmeleri daha iyidir. Aktif bir yaşam biçimi kazanırlar, bu da ileride oluşabilecek hastalıkların riskini düşürür. Spor yapan çocukların vücut sağlığı olumlu etkilenir, aşırı kilo alımı önlenir. Spor, çocuklarda kemik yoğunluğunu artırdığı gibi, fiziksel yeteneklerin gelişmesini de sağlar. Spor yapan çocuklar, vücutlarının hareket kabiliyetini anlama ve değerlendirme konusunda daha ileridirler. 

Ata Sporumuz Güreşi desteklemek "Gençlerimizi sporla hayata ve geleceğe hazırlamak Sağlıklı bireyler olabilmeleri ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için gençlerimizi spor salonu ile buluşturduk   Bizim en büyük kazancımız ise ilçemiz ve ülkemiz için spor yapan başarılı bireyler yetiştirmek ve onların elde ettiği başarılarla gurur duymak olacak"

 PROJEYE DESTEK VERENLERE PLAKET VERİLMESİNİN ARDINDAN ETKİNLİK SONUNDA ÇOCUKLARA ÇEŞİTLİ İKRAMLARDA BULUNULDU.

Yorum Gönder

0 Yorumlar