29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

 



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Turhal'da düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Turhal Kaymakamı Ali Gökay ve Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler'in öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlaması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Turhal Kaymakamı Ali Gökay yaptı.

Gökay, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, "Cumhuriyet, getirdiği yenilikler, değişimler ve atılımlar ile Türk milletine yeni ufuklar açmış, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir hareket ve dinamizm getirerek tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur." dedi.

Törende öğrenciler şiir okuyarak halk oyunları gösterisi sundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir Çelik, Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Yader Yaylacı, İlçe Emniyet Müdürü Nadir Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar