İlimiz Veteriner Hekimler odası olarak ve gönüllü veteriner hekimlerimizle birlik de


 Bilindiği üzere son günlerde özellikle Akdeniz bölgesi başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde; ormanlarımız başta olmak üzere yerleşim alanlarını ve doğal hayatı olumsuz yönde etkisi altına alan yangın felaketiyle ülkemiz karşı karşıyadır.

Yangın felaketi; sadece ciğerlerimiz olarak adlandırılan ormanlarımızı değil içerisindeki ve etkileşimindeki tüm yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir. Yangında tüm doğal hayat yaşam mücadelesi vermekte ve bu felaket geniş bir alanda etkisini göstermektedir.

İlimiz Veteriner Hekimler odası olarak ve gönüllü veteriner hekimlerimizle birlik de yangından etkilenen sahipli sahipsiz canlıların ve yaban hayatın imdadına yetişebilmek için üye veteriner hekimlerimiz afet bölgesine gönüllü olmuşlardır. Bölge temsilcilerimiz ile gerekli görüşmeler yapılarak afet bölgesine yardıma ilimiz olarak hazır olduğumuz bildirilmiştir. Özellikle yangında en büyük etkilenen Antalya ve Muğla veteriner hekimler odalarımızla görüşmelerimiz neticesinde yola çıkacak ekibimize bekleme çağrısında bulunmuşlar şu an için bölge veteriner hekimlerinin oluşturduğu ekiplerin yeterli olduğu ancak özellikle soğutma çalışmaları döneminde ihtiyaç duyabileceklerini bildirmişlerdir. Ekibimiz hazır olup yangın afet bölgesinden gelecek olan ihtiyaç talebine göre yönlendirilecek ve afet bölgesindeki yangından etkilenen hayvanların imdadına yetişmek üzere bölgeden haber beklemektedirler. Şu an için oda yönetim kurulu üyemiz Veteriner Hekim Mehmet Ali KOÇER acil müdahele malzemeleri ile yola çıkmak üzere hazırlanmış aynı zamanda oradaki talebe göre 2 veteriner hekimimiz Taha Can Taş ve Sabiha TAŞ görev almak üzere icapcı veteriner hekim olarak hazır da bekletilmektedir. Yine ilimizdeki veteriner hekimler olarak yardım kampanyası başlatılmış Medikal malzeme, ilaç malzemesi ve hayvan maması anlamında acil ihtiyaçlar için ayni malzeme noktasında hazırlanmakta ve afet bölgesine odamız aracılığı ile ulaştırılacaktır.

Bu vesileyle başta afet bölgesindeki halkımız olmak üzere tüm milletimize tokat veteriner hekimler odası ve veteriner hekimleri olarak büyük geçmiş olsun diliyor ve bu aziz milletimizin yaşanılan tüm acıları ve yaraları el birliği ile çözebileceğimize inanıyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar