Hava Kirliliğini Önleme Çalıştayı’nda Karadeniz Bölgesi için


 Hava Kirliliğini Önleme Çalıştayı’nda

Karadeniz Bölgesi için emsiyon azaltımı konuşuldu

Türkiye’nin 31 ilinde hava kalitesinin artırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Şehirlerde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi ve Kamuoyu Farkındalığının Artırılması Projesi-CityAir kapsamında, Orta Karadeniz Temiz Hava Merkez Müdürlüğü görev alanındaki Tokat için emisyon azaltım stratejileri görüşüldü. Proje sonunda illerin temiz hava eylem planları güncellenecek.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü Şehirlerde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi ve Kamuoyu Farkındalığının Artırılması (CityAir) Projesi kapsamında düzenlenen Hava Kirliliğini Önleme Çalıştayları serisinin ikincisi, Orta Karadeniz Temiz Hava Merkez Müdürlüğü görev alanındaki illerden; Belediye, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile Temiz Hava Merkezi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

CityAir projesi kapsamında Amasya, Çorum, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas ve Tokat illerinden hava kalitesi yönetiminden sorumlu yetkililerin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi Değerlendirme Şube Müdür Vekili İrde Çetintürk Gürtepe yaptı.

‘’Vatandaşlarımızın temiz bir hava soluması için gerekli mevzuatı hazırlayarak teknik çalışmaları yürütüyoruz’’

Yorum Gönder

0 Yorumlar