AYD’DEN TÜRKSAT’A ÇAĞRI: "Yabancı Medya Türkiye’de Kaos Üretecek Farkında mısıız ?


Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yerel medyanın


Milli Güvenlik sorunu olduğunu belirterek Siyonist sermayenin yerel medyayı ele geçirdiğini söyledi. Başkan Burhan, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında özellikle pandemi döneminde yerel medyaya destek verilmesi çağrısında da bulundu.


Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


KONTV TELAVİV TV Mİ? ÇAY TV MOSKOVA TV Mİ? KANAL FIRAT LONDRA TV Mİ OLSUN?


Bugün Anadolu kanallarıyla üyemiz bulunan tüm yerel medya adına basın toplantısı düzenliyoruz. Anadolu Yayıncılar Derneği yerel televizyonların yanında olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bizler yerel medyanın sorunlarını dile getiriyoruz. Maalesef bugüne kadar TÜRKSAT uydu fiyatları konusunda yerel medyaya yardımcı olmadı. Ulusal televizyon kanaları ile yerel televizyon kanalları aynı uydu ücretini ödüyor. Burada bir adaletsizlik var. Ulusal televizyon kanallarının reklam gelirleri ile yerel televizyon kanallarının reklam gelirleri bir mi? Bizler belki 10 yıldır TÜRKSAT’a çağrı yapıyoruz 200’e yakın çağrı yaptık gittik sohbet de ettik, çaylarını da içtik çözüm olmadı. Peki ben soruyorum ulusal televizyon kanalları Kanal D ile Fox ile ŞHOW TV ile ATV ile, ÇAY TV’nin Kanal Urfa’nın, Kanal Fırat’ın, KONTV’nin geliri aynı mı? değil. Lütfen bu adaletsizliği giderin. 

Yerel medyaya sahip çıkmak bir milli güvenlik meselesidir. Sevgili TÜRKSAT yöneticileri sesimizi artık duyun. Bugün yerel televizyonların adı TELAVİV TV olacaksa Paris TV olacaksa Moskova TV olacaksa ekonomik nedenlerden dolayı kapanacak ve yabancı sermaye satın alacaksa bu milli güvenlik sorunu değil midir? Neden yerel medyaya sahip çıkılmıyor?


REUTERS, DW OPERASYON ÇEKİYOR.

Son dönemde yabancı medya mensupları Türkiye’ye geliyor. Türkiye’de operasyon yapıyorlar. DW, REUTERS, Associated Pres, Sputnik hükümet aleyhine yayınlar yapıyor. Biz ise milli güvenlik, ezan, bayrak, cumhuriyet diyoruz. Bu kanallar Türkiye’de operasyon için artık zemin haline geldiler. Siz yerel medyaya destek olmazsanız, bu kanalların yıkıcı etkisini kim giderecek? 


SİYONİST MEDYA FİLİSTİN’İ SUÇLU ÇIKARDI

Filistin’de ne oldu? Bu REUTERS dediğimiz, Associated Pres dediğimiz ajansalar Filistinlileri suçlu ilan ediyor. Her gün İsrail katliam yapıyor. Buradan İsrail’i lanetliyoruz. 

Yabancı ajanslar İsrail’i haklı çıkarmak için her şeyi yaptılar. Yerel medyaya sahip çıkmak milli güvenlik meselesidir. Bir an önce bu yanlıştan dönün. Üyelerimiz diyor ki “pandemi sürecinde bile yardımcı olmadınız.” Lütfen taleplerimizi duyun! 


ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZ ADİL KARAİSMAİLOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİZ

Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzlerce kez teşekkür ediyoruz her konuda yardımcı oluyor. TÜRKSAT’ da bu konuda gerekli talimatlar vermiştir. Ulaştırma bakanımız bu zor süreçte yerel medyaya reklam desteği vererek ayakta kalmasına büyük katkı sağladı. Ama TURKSAT’tan bir adım yok.

RTÜK BAŞKANIMIZ YEREL MEDYAYI DESTEKLİYOR

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Bey her zaman sorunların çözümü noktasında yerel medyanın yanında. Ebubekir Bey görüşmemizde bize dedi ki “elbette yerel medya ile ulusal medya aynı ücreti ödemesin.” Neden? RTÜK ceza verirken bile ulusal kanalların gelirleri yüksek olduğu için daha yüksek ceza veriyor, yerel medyanın gelirleri düşük olduğu için daha düşük ceza veriyor.

Lütfen artık Yerel Medya’nın sesini duyun…

Yorum Gönder

0 Yorumlar