30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. Yıldönümü Kutlandı



 30 Ağustos Zaferi’nin 98. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenle kutlandı.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıldönümü dolayısıyla ilçemizde tören düzenlendi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilerek ve maske takılarak gerçekleştirilen törene Kaymakam Ali Gökay, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Kara, Şenyurt Belediye Başkanı Ünal Arslan ile siyasi parti temsilcileri,  kurum müdürleri, şehit ve gazi aileleri derneklerinin temsilcileri katıldı.

Kaymakam Ali Gökay ve Belediye Başkanı İlker Bekler’in Atatürk Anıtına çelenk sunması sonrasında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Atatürk anıtındaki program İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Aksoy Ağtürk’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapması ile sona erdi.

Buradaki törenin ardından Kaymakam Ali Gökay ve beraberindeki protokol üyeleri Asri Mezarlıkta şehit kabirlerini ziyaret ettiler. Burada Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ tarafından tüm şehitler için dua edildi.

Etkinlikler kapsamında son olarak Şehit J.Uzm.Çvş. Kadir Seçgin’in Şenyurt Beldesi’ndeki ailesi ziyaret edildi. Kaymakam Gökay, burada şehidin babası Ali Seçgin ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet ettiği ziyarette ayrıca Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar