TOKAT'IN KALKINMA MODELİ: BUĞDAYLA KOYUN GERİSİ OYUN!


Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın tarım ve hayvancılık ile kalkınacağına inanmış ve tüm çalışmalarını buna göre yapıyor. "ÖYLE BİR KARAR ALINDI Kİ"Tokat’a hayat verecek cinsten.Bu haber Tokatlıların çok hoşuna gidecek.

Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın tarım ve hayvancılık ile kalkınacağına inanmış ve tüm çalışmalarını buna göre yapıyor. Kalkınma sloganı bile hazır ;Buğdayla Koyun, Gerisi Oyun.. Bu bağlamda öyle bir karar alındı ki Tokat’a hayat verecek cinsten.

Eski Havalimanının olduğu yer şimdilerde atıl vaziyette.  Burasının atıl durumdan kurtararak yeni fonksiyon verilmesi için Vali Dr. Ozan Balcı Başkanlığında başlatılan çalışmalar neticesinde Tokat Uluslararası Tarım ve Gıda Üssü (TUTGU) kurulması kararını alındı.

Tokat Uluslararası Tarım ve Gıda Üssü Projeyle şehrimizin tarım ve gıda alanında yapacağı ihracat ile Uluslararası bir cazibe merkezi haline getirmek ve Orta Karadeniz Bölgesinin vizyon projesi olması hedefleniyor

Tarım, gıda ve ulaştırma sektörlerinin bir araya getirileceği projeyle; gıda üretim alanları, paketleme ve depolama alanları, soğuk hava depoları, lojistik hizmet alanları, konaklama tesis alanları, ortak kullanım alanları (sağlık tesisi, dini tesis, banka şubeleri, sosyal hizmet alanları) tarım ve gıda teknoparkı, çok fonksiyonlu fuar merkezi ve laboratuarlarla kompleks bir yapıyı oluşturacak, Tokat’ın tarımsal vizyonuna değer katacak.
Bu proje tamamlandığında Tokat’ımıza ve üreticilerimize büyük katkılar sunacağı tahmin ediliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar