ANKARA’DA TOKAT RÜZGARI ESTİ






ANKARA’DA TOKAT RÜZGARI ESTİ

Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen 16.Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali sona erdi. 10 gün süren festivalde Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BAŞTEK), Tokatımızı sanatından kültürüne; yemeğinden yerel kıyafetlerine varıncaya kadar her yönüyle temsil ederek festival bünyesinde kurulan Tokat Evi’ni 10 binlerce misafirin, Ankara’da ikamet eden Tokatlıların ziyaret etmesine imkan hazırladı.

Festivalin Tokat Gecesi olarak belirlenen özellikle 9. gününde 30 bini aşkın ziyaretçi festival alanına ve Tokat Evi’ne akın etti. Tokat Yayladalı Köyü Yöresel Halk Oyunları Ekibi gösterisi ile başlayan etkinlik, Tokatlı Türk Halk Müziği Sanatçısı Gamze Güler’in seslendirdiği türküler ile devam etti. BAŞTEK derneğinin yaptığı organizasyon ile Tokat mutfağının Sarma, Bat, Keşkek, Tokat Kebabı, Zile Pekmezi gibi eşsiz lezzetlerini sahnede bizzat Etimesgut belediye Başkanı Enver Demirel ve Türkiye Aşçılık Federasyon Başkan Yardımcısı tüm misafirlere tanıttı. Ulusal televizyon kanallarının canlı olarak yayınladığı bu muhteşem Tokat gecesinde Türk Beyleri Kent Meydanı’nı dolduran on binlerce başkentli ve Ankara’da yaşayan Tokatlılar bol bol Ellik Halayı oynadı.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Yaşar Özgök açılışta yaptığı konuşmada, “Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BAŞTEK) olarak amacımız, Tokat il, ilçe ve köylerinin toplumsal, turizm, kültür ve eğitim sorunlarını gündeme taşımak ve bunlara kalıcı çözümler bulmak adına gayret etmektir. Bizler doğduğumuz topraklar için önyargılarımızı, siyasi ve ideolojik bakışlarımızı bir kenara bırakarak herhangi bir beklentiye girmeden hizmet etmeye çalışan bir derneğiz, Tokat'ı seven ve desteklemek isteyen tüm hemşerilerimizi, iş adamı, bürokrat, yönetici ve siyasetçilerimizi dayanışma içerisinde Tokatlılık ruhunu geliştirmeye ve bu hususta ortak bilinç oluşturmaya davet ediyoruz” dedi. Konuşmasının devamında Özgök, “başta Etimesgut belediyemize ve etkinliğimize emek veren, destek veren herkese şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim. Bizler memleketimiz için hayal kuruyor ve bunların gerçekleşmesi adına gönüllülük esasıyla gayret gösteriyoruz. Tüm ilçeleriyle beraber Tokatımızı, sanatından yemeğine asırlara dayanan kadim kültürünü diri tutmaya, günümüz insanına tanıtmaya ve bir toprağın parçası olma bilincini taşıması gerektiğini arzu ettiğimiz gençlerimize, evlatlarımıza aktarmak için çaba gösteriyoruz. Bu yolda bizimle olan, bize inanarak destek veren tüm hemşehrilerimize, dostlarımıza yürekten teşekkür ederiz. BAŞTEK ailesi olarak hayal kurmaya ve bunları gerçekleştirmek için maddi manevi tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Etkinliğe Etimesgut halkının yoğun katılımının yanında, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Sincan Belediye başkanı Murat Ercan, TOKFED Başkanı Kamil Dündaroğlu, Reşadiyeliler Dernek Başkanı Kemal Korkmaz ve Yönetim kurulu, TOSİAD dernek Başkanı Cemal Kutlu ve Yönetim Kurulu, Erbaa Dernek Başkanı Kadir Koca ve Yönetim Kurulu ve Tokatlı Sanayici, İşadamları ve Bürokratlar Derneği Başkanı Ceyhun Beken, Korgeneral Yıldırım Türker, Büyükelçi Hulusi Kılıç, Büyükelçi İrfan Acar, Tokatlı İş adamı Mahmut Küçükdoğan, Tokat Gündem gazetesi yetkilileri Bayram Güvercin ve Zekeriya Yılmaz, Ümraniye kadın kolları Başkanı Dilek Yeşilyurt gibi birçok isim katıldı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar