TOKAT MUTFAĞI ULUSLARARARI AKADEMİ OLDU.

 TOKAT MUTFAĞI ULUSLARARARI AKADEMİ OLDU. Ankara’daki hemşehrilerimizin kurduğu Başkent Tokatlılar Eğitim ve Kültür Derneği (BAŞTEK) Yönetimi, Tokat Mutfağı Kültürünü, İngiltere Kraliçesinin aşçısı Hüseyin Özer ve dünya liderlerinin gözde restoranı Sofra Londra markası ile yaptığı işbirliği ile Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademisi’ni kuruyor.

Ankara’da Tokat Konağı’nda düzenlenen, Emekli Londra Büyükelçisi, Bakanlık Temsilcileri ve Londra’dan gelen akademisyenler huzurunda düzenlen toplantıda sunum yapan BAŞTEK BAŞKANI Prof Dr Yaşar Özgök Şu bilgileri verdi:

“T.C. MEB onaylı ve Uluslararası yeterlilik sertifikalı kurslarımız 1 yıl sürelidir. Gastronominin tüm ana başlıklarını, mutfak sanatlarının Uluslararası metodolojisiyle pekiştiren derslerde alanında ulusal ve Uluslararası başarılarıyla ünlü Akademisyenler eğitim verecektir. Ayrıca kursları başarıyla tamamlayanlara ilgili sektörlerde iş imkanı garantisi ve kurs birincilerine de Londra’da süreli staj ve eğitim imkanı verilecektir. Mutfağı çok zengin olan Tokat yemeklerini ulusal ve uluslararası alanda ön plana çıkarmalıyız. Ancak ben bir bilim insanıyım ve 3 ay süren yoğun çalışmalarımla bu amacımı uluslararası sertifikalı bir akademi kimliğine ulaştırdım. Bu gelişme ülkemiz için tarifsiz bir onurdur. Türk aşçıları dünyada iş bulabilecek ve kazandığımız tam donanımlı bilimsel kimlik bir dünya eğitim markasına dönüşecektir” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar