Turhal İstihdamına Büyük Katkı

Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Akbaşlar Holding ve Ali Arslan ortaklığındaki TET Giyim Sanayi A.Ş. Turhal’da yeni bir yatırıma start verdi.
Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasında halen 400 kişi istihdam etmekte olan TET Giyim A.Ş. ilçemiz merkezinde bulunan bir tekstil fabrikasını kiraladı. 450 yeni işçi istihdam edecek olan ve bunun için işçi alım ilanı da yayınlayan firmayı Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Çenesiz ile birlikte ziyaret eden Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, firma ortağı Ali Arslan ile görüştü.
Görüşme sonrası Ali Arslan, işçi ihtiyacının hat safhada olduğu ve işbaşı eğitimleri ile kısa sürede insanlara meslek edindirilerek sektörde büyümeyi ve Turhal’ın merkezinde ilave yatırımları hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.
Kaymakam Üçer ise “ülkemize yönelik ekonomik saldırının yoğunlaştığı şu dönemde Ali Bey ve ortaklarının almış olduğu bu yatırım kararı aynı zamanda büyük bir mücadele özelliği taşıyor. İlçemizde üretim ve istihdamı arttıracak olan bu yatırım için Akbaşlar Holding ve Ali Arslan Bey’e ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum.
Ayrıca; görüşmemizde bu firmaya Turhal OSB’de tahsis ettiğimiz ilave parsellerde 2019 yılı içerisinde ek fabrika inşaatına başlanacak ve ek yatırımında tamamlanması ile birlikte ilave 400 kişiye daha istihdam alanı açılmış olacak.
Özellikle genç bayanlar ve çalışma ihtiyacı içerisinde bulunanlar için önemli bir fırsat olarak değerlendirdiğimiz bu yatırıma Turhal’lı hemşehrilerimizin emekleri ile destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar